Sunday, October 18, 2009

tere tuutud!
meil on nüüd lood seesugused, et isegi siin hakkab sügis tulema. see tähendab, et hommikud pole enam nii palavad kui enne. päevatemperatuur pole muidugi kuhugi kadunud, näiteks ükspäev kell kuus näitas rongi kraadiklaas miskit sellist:

viimasel mõnel päeval on lained väiksemad olnud ning tänu sellele olen spordi kõrvalt muudegi tegemistega tegelenud. eile tähistasime ühe korterikaaslase sünnat ja jootsime ta täpiks. eks ka tema enda panus oli tähelepanuväärne, kooki läks umbes pool liitrit konni, see tähendab, et iga ampsu ette võisime hüüda "SHOT"! ilmselgelt ei tulnud tänasest päevast ka kõige kirkamat, seega oli mägede vahele jõkke sulistama minek ainuõige variant. allah oli ka armuline ning auto peatanud härra tõi meid kodu ette ära. mina tänan!
pidutsemisest rääkides on kallitel lugejatel kindlasti põnev teada, mismoodi kohalikud lõbutsevad. no mina tahaks ka teada, kuidas need asjad käivad! kuna klubitamisega alustatakse 3-4 ajal (mõned kohad avataksegi alles kell 4), siis pole mina veel nii kaua jaksanud üleval olla, et päriselt ka õue minna. kui eestis murtakse nädala selgroog näiteks neljapäeval ja hoitakse purustatuna pühapäevahommikuse levikani, siis portugali nooremapoolsed inimesed tõmbavad end rihmaks reeglina 2 korda nädalas - teisipäeval ja neljapäeval. reedel minnakse juba emme-issi juurde pead parandama. et coimbra on suur ülikoolilinn ja enamus õpilastest on pärit kuskilt mujalt, siis jäävad nädalavahetuseks linna vaid coimbralased, erasmuslased ja vanemad inimesed, kes saavad vanemate turgutusteta hakkama. seega on teisipäävadel-neljapäävadel raju küte hommikuni välja ning tublimad isendid enne loengut magama ei jõuagi! ausalt ka, kui üks hommik kella kaheksaks rongile vudisin, siis loivas mööda linna ringi otsatu loppis mass, kes kustiganes kosutust otsis.
kui viimased 3 päeva välja arvata, siis olen viimasel ajal kõige täiega surfimas käinud. näiteks kolmapäeval hakkas juba tunduma, et pille saab lainetega eriti hästi läbi. see tähendas seda, et sain kätte peaaegu kõik lained, mida tahtsin. vasakpoolsed, parempoolsed, suured ja väikesed. puhas rõõm oli kõigepealt üks u seitsmekümnemeetrine otsast lõpuni puhas parempoolne sõit teha (st. kõhuga laine poole. nii on lihtsam), siis tagasi aerutada ja sama asja vasakule korrata. neljapäävaks saabus muidugi reaalsus, mis ka eile jätkus. reaalsus tähendab seda, et enam ei saa kätte päris kõike, mida tahaks. õigemini jääb kaugelt suurem osa hoopis püüdmatuks. kolmapäevased imelised lained kadusid vahelduseks ära ning ka lainetevaheline intervall venis pikaks, mis tähendab eelkõige pikka ootamist, linnuvaatlust

ja tiritammiharjutusi surfilaual. eila sai ka merineitsit (või hoopis david hasselhoffi venda?) näha.

ülehomseks lubatakse aga kõva pauku ja kuni kolmemeetriseid laineid. kolmapäev tuleb aga vist rannas sisustada, sest lainekõrguseks kuulutatakse kuni 5.9 meetrit. kui seal vales kohas mäsa panna, siis võib minek ka olla. selliste vaaladega nalja ei ole!
olge mõnusad ja sööge rohkelt kala, see on südamele hea.

1 comment: