Wednesday, December 16, 2009

paistab, et jõulude ja eksamite tulekuga on ülecoimbraline surfientusiasm veidi räsida saanud. eksamid tähendavad pikki tunde raamatukogus, jõulud aga korraks koju minemist. kuid nii raamatukogus viibimisel kui kojusõidul on ka üks teine peidetud tagamõte - sooja saamine. siin tundub nii olevat, et välistemperatuur on sama või plussmiinus paar kraadi, mis toatemperatuur. õnnelikud inimesed elavad uutemate elektrisüsteemidega majades, kus mitu puhurit korraga tööle saab panna, teised aga on karastunud, lasevad endale kordamööda sooja õhku peale puhuda või veedavad aega mõnes soojas avalikus asutuses, näiteks raamatukogus. kuivõrd minul sinna niiväga asja pole, siis täna leidsime päris kena alternatiivi - ujula. vesi 29, õhk sama või isegi soojem, pilet 1.5 eurot. seal võib käia ka ujumishimu puudumisel, võtad hommikul kõik päeva jooksul vajaminevad vidinad kaasa, ajad varbad sirgu ja elad nagu kuningas.
järgmiste päevade jooksul läheb suurem osa siinsetest tuttavatest emade-isade juurde nuumamisele, seega tundub homme suuremaks kräuks minevat. sellest hoolimata loodan, et tekkiv alkoholism reedest surfi ei takista, windguru lubab paarimeetriseid laineid ja tugevat maatuult. otsustasin juba ammu ära, et enne suve pean esimesed barrelid ära sõitma, seega pole siin mingit pikemat passimist, sporti tuleb teha.
muuseas, kui ujulasse ega raamatukokku minna ei taha, siis võib vabalt ookeani hüpata, üldiselt on vesi õhust mõnevõrra soojem. kui esmaspäeval pääle rannas sooja tegemist vette hüppasin, siis vähemalt alguses oli elu nagu vannis.

hiinlasi on siin rohkem kui eestis

No comments:

Post a Comment